System One W120 aktiv subwoofer, svart

 • 2 998 kr
Artikelnummer: 815W120B
Dela

System One W120 är en extremt prisvärd och kraftfull  aktiv subwoofer, med en byggkvalitet som får konkurrenterna att darra.  Med ett nyutvecklat slutsteg, en förbättrad basport-teknik och ett 12"  element med enastående prestanda, så har den här baslådan en återgivning  som lämpar sig lika bra för musik som till film. Slutsteget lämnar 150  Watt kontinuerligt vilket ger en extremt god kontroll. Man har valt  klass A/B-tekniken för att den låter bäst i klassen. Med både låg- och  högnivå-ingångar kan basen kopplas med alla förstärkare - stereo som  hemmabio!

 • Aktiv subwoofer bestyckad med ett långslagigt 12" element med RPC-kon (Reinforced Paper Cone)
 • Kraftfullt Klass A/B-slutsteg på 150 Watt RMS, 300 Watt peak
 • Variabel delning mellan 35 till 150 Hz
 • Bakåtriktad HC (Horn Curved) slot-port ger lägre distorsion och bättre luftflöde
 • Auto on/off-funktion
 • Har både lågnivå och högnivå-ingång
 • Spelar linjärt ner till 30 Hz - räkna med att få rätt muller till filmeffekterna
 • Exemplarisk byggkvalitet med en vikt på hela 22.6 kg
 • Tyggaller med gummi/metall infästning
 • Stabila gummifötter
 • Designad och helt utvecklad i Sverige!

Innan du köper den här basen bör du tänka på en sak

Det svenska fabrikatet System One har vidareutvecklat sin populära och storsäljande subwoofer W-12, och det har tagit många år att vidareutveckla en redan  extremt bra produkt! Den nya modellen - som går under namnet W120 -  spelar ännu tightare och mer musikaliskt. Dess alerta spelstil smittar  av sig både för musik och film.

Precis som föregångaren så är basen  bestyckad med ett tilltaget 12" element av pappkon och med en skummad  gummiupphängning som vissa tidigare har kallat "Fatboy". Upphängningen  är tilltagen för att ge rätt "styrning" av konen, vilket ger en stor  slaglängd med lägre distorsion.

Genom att ha en portad konstruktion  får man en högre känslighet, vilket ger mer kraft och dB till  återgivningen. Basporten är av slitz-typ, som kan hantera rikliga  mängder luftflöden utan att skapa irriterande blåsljud. Nästan ett måste  när återgivningen är linjär ner till 30 Hz med risk att volymen stiger.


Innan  du blir lycklig ägare av den här baslådan så bör du tänka på en sak.  Spela inte för högt. Dels för att bevara grannsämjan, men även för att  hög volym kan skada din hörsel.


Analogt slutsteg med goda kopplingsmöjligheter

Efter  flertalet tester och flitigt lyssnande så har System One kommit fram  till att slutsteget skall vara av klass A/B-typ. En analog förstärkare  låter i den här klassen bättre än de flesta digitala. Den rikliga  uteffekten ger bra kontroll över elementet och kan pressa ur sig hela  150 Watt kontinuerligt och det dubbla i snabbare peakar när film-mullret  tar vid och explosionerna dånar i rummet.

En uppskattad detalj är  det automatiska standby-läget, där basen hoppar igång vid en inkommande  signal och går tillbaka till standby när ingen signal känts av på ca  15-20 minuter.

På baksidan finns både lågnivå (stereo RCA och  LFE) samt högnivå in (högtalarkabel). Sistnämnda är färre baslådor  förunnade och perfekt att ha när stereoförstärkaren saknar pre out. "Rec  out" ska man inte koppla genom lågnivå från en förstärkare när "pre  out" saknas, för en sådan utgång är fast i nivå och matar alltså alltid  max signal ut.


Passar alla storlekar av högtalare

Beroende  på högtalarnas storlek så kan man variabelt ställa en delningsfrekvens  mellan 35 till 150 Hz. System One nyttjar ett påkostat och effektivt  filter som inte släpper genom någon mellanbas alls, en vanligt  förekommande kompromiss hos konkurrerande basar man finner på  stormarknaden.

Med större golvhögtalare får man en bättre övergång  vid en lägre brytpunkt, medans mindre högtalare kräver en högre  brytpunkt för att inte få ett "hål" vid överlappningen. Exakt vart man  ska dela kan också vara personligt, så lyssna dig fram.

Det finns  även en fasvippa på 0 eller 180 grader. Vippan inverkar på hur elementet  rör sig, om slaget börjar ut->in eller omvänt. Vanligtvis skall  fasvippan stå på 0 grader, men placeringen och rumsakustiken kan inverka  på basens återgivning och hur våglängderna beter sig. Främst är basens  placering i rummet A och O. En baslåda som står på fel ställe kan  släckas ut helt i ett rum, något som man försöker kompensera med att öka  volymen. Det ställer onödiga krav på både slutsteg och element. Rätt  placering kan ge en förstärkning i rummet på 6 dB, och det gör att man  minskar effektbehovet med 75 %! Om du upplever ett dåligt basregister så  kan det bero på att basens och högtalarnas våglängder släcker ut  varandra då de spelar ur fas. Testa då att vända på fasvippan, så att  högtalarna spelar tillsammans. Det kommer att göra underverk på  basomfånget!

Tillverkare:System One
Storlek:12  tum
Förstärkareffekt:150 Watt RMS, 300 Watt peak
Frekvensomfång:30 - 150 Hz
Färg:Svart
Övrigt:Auto on/off, Fasvippa 0/180 grader
Vikt:22.6 Kg
Dimensioner (BxHxD):370 x 381 x 429 mm