Dynavoice Challenger CSB-V15 aktiv subwoofer, EK

 • 9 990 kr
Artikelnummer: 990CSBV15O
Dela
Dynavoice Challenger CSB-V15 är en riktigt best  till aktiv subwoofer, som ingår i den storsäljande och omtyckta  Challenger-serien. Konstruktionen har ett syfte - att flytta luft och du  bör hålla i både hatten och inredningen när basen börjar spela. Den är  skapt för att spela ifrån det mesta i prisklassen - vilket den också  gör! Ett tilltaget 15" element med alumiumkon och ett klass A/B-slutsteg  på hela 300 Watt RMS är ett par av ingredienserna till den enastående  prestandan, som gör sig lika mycket rättvisa för både musik och film.  Byggkvaliteten är exemplarisk och du nog ha hjälp vid uppackningen.  Basen väger nämligen in på 33.6 kg!
 • Aktiv subwoofer med frontriktad slot-port för en ren och kontrollerad basåtergivning
 • Klass A/B-slutsteg på 300 Watt RMS, 600 Watt peak
 • 15" element med en lättviktig aluminiumkon och gummi-upphängning
 • Autostart vid inkommande signal
 • 12 Volt trigger för styrning från förstärkare/processor
 • Högnivåingång - perfekt vid stereoförstärkare som saknar lågnivå-utgångar
 • RCA Line in/out - kedjekoppla flera baslådor för en ännu häftigare upplevelse
 • LFE-ingång för bioförstärkare
 • Ställbart delningsfilter 35-150 Hz med 12 dB branthet/oktav ger en sömlös övergång till högtalarna
 • Ställbar fas mellan 0-180 grader minimerar rumsakustiska problem i tidsdomänen
 • Ställbar volymreglering för att hitta perfekt balans efter eget tycke och smak
 • Designad och helt utvecklad i Sverige!
Svenska Dynavoice har gjort det igen!
Den  mycket omtyckta och storsäljande Challenger-serien från  högtalarexperten Dynavoice har fått ett välkommet tillskott för de som  gillar bas - och då i stora mängder!
Challenger CSB-V12 och  Challenger CSB-V15 är två riktigt musikaliska kraftpaket med  Klippel™-optimerade element med aluminiumkoner och dubbla kylsystem.
Baselementen  är unikt utvecklade för just denna serie och speciellt anpassade och  optimerade för ändamålet. Konen är tillverkad av aluminium, som är ett  lätt och starkt material. Detta gör att man får en kon som blir väldigt  transientsnabb, och med en oerhört fin start/stopp-tid på förstärkarens  impuls. Detta är en mycket viktigt egenskap att ha för att få en  musikalisk basåtergivning. Låter det bra för musik så kommer det att  låta lika bra för film. Vissa personer vill kategorisera en bas som  antingen en "filmbas" (mer ös) eller "musikbas" (spelar snabbare).  Varför inte bara få båda bitarna av kakan? Det får du med Dynavoice!

Speciell kabinettuppbyggnad
Dynavoice  vet att ett resonansdött kabinett är ett välljudande kabinett. Med  tjockare väggar och inre stag kommer elementet att prestera maximalt.  Frontbaffeln är den delen i kabinettet som är mest utsatt för  vibrationer, eftersom elementet är monterat här. Därför har Dynavoice  försett kabinettena i både CSB-V12 och CSB-V15 med en förstärkt  frontbaffel som nästan är 40 mm tjock!
Övriga väggar i  kabinetten är byggda i 19 mm MDF med interstagning för extra stadga.  Basreflexporten som är riktad framåt är av slotport-typ för att minimera  risken för turbulens och blåsljud. Porten är faktiskt även den en del i  konstruktionen och bidrar därmed med stadga åt kabinettet!
Fronten och bottenplattan är lackerade i sidenmatt svart eller vitt, medans sidorna, toppen och baksidan har trämönstring.

X-Type Board
Bottenplattan  har en rundad form som ger Challenger-basarna ett nästan flytande  utseende, eftersom lådan kommer upp en bit från golvet. Undertill finns  fyra frästa försänkningar - som Dynavoice döpt till X-Type Board - som  är anpassade för ett annat svenskt fabrikat, nämligen Sonic Design och  deras oerhört omtyckta dämpkuddar. Här finns det alltså möjligheter att  tweaka prestandan för en ytterst överkomlig peng!
Kabinetten är också  förberedda för M8-gängor för den som hellre vill använda spikes eller  andra skruvbara fötter. Challenger-basarna levereras som standard med  gummifötter med M8 gänga.


Analog förstärkarteknik ger det bästa ljudet
Challenger  CSB-V12 och CSB-V15 är konstruerade kring samma klass A/B-slutsteg, som  lämnar hela 300 Watt RMS och det dubbla i peakarna! Steget har en  oerhört god kontroll över baselementens konutslag.
Dynavoice har  tänkt på de flesta kopplings-scenarion som kan uppstå och har därmed  både stereo RCA och LFE-ingångar, och faktiskt även en RCA-utgång som  gör att du enkelt lan länka ihop två (eller fler) basar. Flertalet  konkurrenter nöjer sig med lågnivå in, men Dynavoice tar det ett steg  längre. Vissa stereoförstärkare kan sakna denna typen av utgång, och då  är det ypperligt att kunna koppla in basen via dess högnivå-ingång  (alltså genom högtalarkabel). Om du använder ett försteg finns det även  en 12V-trigger för automatiskt påslag.

Dynavoice X-Change
Den här tekniken känner de flesta igen från Dynvoice Challenger- och Defintion-modellerna, där  man kan justera diskantnivån i olika steg. Nu har de svenska  ingenjörerna tagit X-Change funktionen ett steg längre och lagt till den  i deras subbasförstärkare. Här fungerar X-Change som en parametrisk  equalizer, där ingreppsfrekvensen är 63 Hz. Nivån kan justeras i tre  steg: -3 dB, 0 dB eller +3 dB. Syftet är att man i större grad ska kunna  optimera basens agerande i rummet och efter dess placering. Tillsammans  med det variabla lågpass-filtret, som är ställbart mellan 35 till 150  Hz, samt med en variabel faskontroll så är det nästan svårt att  misslyckas att inte få Challenger CSB-V12 och CSB-V15 att spela optimalt  i rummet. Du kunna anpassa ljudet efter dina egna preferenser.  


Tillverkare:Dynavoice
Storlek:15  tum
Förstärkareffekt:RMS: 300 Watt, Peak: 600 Watt
Frekvensomfång:25 - 150 Hz
Färg:EK
Vikt:33.6 Kg
Dimensioner (BxHxD):480 x 524 x 582 mm