System One SF-168B golvhögtalare, svart par

  • 3 998 kr
Artikelnummer: 815SF168B
Dela

System One SF-168B är ersättaren till omtyckta H388,  med en fräschare design och ett mer levande, detaljerat ljud. Detta är  en gedigen 3-vägs konstruktion med dubbla 8" basar och en hög känslighet  på 91 dB. På baksidan finner vi en bi-wire/bi-amp terminal, vilket ger  möjligheten att få ett utsökt med rätt val av kablar och förstärkare. I  rätt kringmiljö så har du en sanslöst prisvärd grund till att bygga ditt  ljud - oavsett om det är för musik eller film.

  • 3-vägs golvhögtalare med en hög känslighet på 91 dB
  • Heltäckande frontgrill ger en läcker och diskret design
  • Dubbla 8" baselement ger en kraftfull och spelglad återgivning
  • Bi-wire/bi-amp terminal med rejäla skruvanslutningar
  • Kabinettet vilar på en basplatta för ökad stabilitet och har tjockare väggar för att minimera resonanser

System One har gjort det igen!

Det  svenska fabrikatets omtyckta 388-serie har efter många år fått en  värdig efterföljare. De nya modellerna lanserades på marknaden tidigt  under år 2020. Det nya decenniet har fått en fräsch start, kan man säga.

Utvecklingsarbetet  har skett i Sverige, men tack vare en effektiv tillverkning i en fabrik  i Asien med få mellanhänder, så bjuder System One på något alldeles  extra - till ett sällan skådat pris!

Med en ny och fräschare  design är man redo att äntra marknaden med en smäll. Ta seriens resliga  golvhögtalare SF168B som exempel. Denna tilltagna 3-vägs konstruktion  bjuder både på en förbluffande upplösning i ljudet, samtidigt som  högtalarna kan flytta rikliga mängder med luft. Designen gör att de lätt  smälter in i hemmet, med en lackad frontpanel och lätt inskjunkna  element.

Sidorna är lätt välvda. En detalj som bidrar till dess  eleganta formspråk, med som samtidigt minskar eventuella  diffraktionsproblem. En svart frontgrill i tyg täcker hela frontsycket  av högtalaren, så att klåfingriga barn inte lockas att ta på  högtalarelementen.

Den nya 100-serien inkluderar tre modeller.  Golvhögtalarna SF168B, centerhögtalaren SC155B samt  stativ/surroundhögtalarna SB15B. Man har medvetet försökt att hålla  impedansen jämnt vid 4 Ohm, för att kunna plocka ut mer effekt från  förstärkaren. En viktigt ingrediens är såklart att ha en strömstark  sådan, för att både få renhet och dynamik till återgivningen.

Mellanregister-  och baselementen är byggda kring pappkoner, som får ett utmärkt  förhållande mellan lätthet, styvhet och interna dämpningsegenskaper.  Tillsammans med en upplöst diskant byggd i ett material kallat Cortina,  så får man en helhet i återgivningen som kommer förbluffa många, med  tanke på modellernas ytterst blygsamma prislapp. Golvhögtalaren SF168B  har faktiskt dubbla diskanter, för att kunna matcha de större elementen i  upplösning och samtidigt ge ett brett spridningsmönster.

Kabinetten är byggda i MDF för bästa resonansdämpning.

Så oavsett om du har tänkt att bygga ett musik eller filmsystem, så kommer System One att imponera stort i många aspekter!