Magnat Signature 909 golvhögtalare, svart par

  • 33 990 kr
Artikelnummer: 995S909B
Dela

Magnat Signature 909 är seriens flaggskepp, som bjuder  på en fantastisk ljudbild som imponerar både för musik och film. Vi  talar om en rejält tilltagen 4-vägs konstruktion, vars påkostade  uppbyggnad har mycket teknik från de större syskonen i Signature  1100-serien. Finishen är exempelarisk och med en hög känslighet på hela  93 dB så kan man spela väldigt dynamiskt. Vid uppackning kommer du märka  dess fina byggkvalitet - högtalarna väger 37 kg/styck!

  • Signature 900-seriens flaggskepp
  • Rejäl 4-vägs konstrulktion med bl.a dubbla 8" baselement med aluminiumkoner
  • Hög känslighet på 93 dB ger stort dynamikomgång och låg distorsion
  • Exemplarisk byggkvalitet med en vikt på 37 kg/styck
  • Står på outtriggers i metall för ökad stabilitet

Magnat Signature 900-serien

Tyska  Magnat grundades år 1973 och ingår idag i den amerikanskägda koncernen  Audiovox. Fabriktet finns representerat i över 50 länder och har skapat  sig ett aktat namn för sina innovativa och generösa konstruktioner.
Strax  innan årsskiftet 2019/20 så har man lanserat Signature 900-serien, som  lägger sig strax under Signature 1100. Man spinner vidare på samma  teknik med bl.a en platta med dubbla diskanter, som gör modellerna  Hi-Res Audio-certiferade av Japan Audio Society, då omfånget sträcker  sig över 50 kHz. Det mänskliga örat hör inte så långt upp, men musik är  uppbyggd med mängder av övertoner så påverkar frekvensområdet som vi  hör. Så om man spelar musik eller filmljud i högupplöst format, så  kommer Signature 900 att leverera en ljudbild som verkligen andas.
Man  har tagit otroligt mycket av tekniken från de mer påkostade  storebröderna i 1100-serien, men bantat ner tekniken på områden där det  märks som minst. Signature 900 är verkligen High End, fast till ett  "budget-pris". Ett mer enastående pris/prestandaförhållande kommer du  att få leta länge efter!

Martin Gross - ledande  utvecklingsingenjör - har tillsammans med sitt team skapat en serie  högtalare med en attraktiv prislapp, vars teknik och ljudegenskaper  hävdar sig extremt bra mot konkurrenterna på marknaden. Faktum är att  man vid en lyssning - utan att veta högtalarens pris - hade gissat att  det man hört tillhör en dyrare prisnivå!

Förmågan att flytta luft
Magnat  har genom åren skämt bort oss med sina generösa konstruktioner. Detta  är rejäla högtalarkonstruktioner och inte något som erbart passar till  en lugn och skral jazzplatta. Med tilltagna element och magnetstrukturer  kan Signature 900 hantera en hel del effekt in, och genom att använda  aluminum, som är en lättviktig metall, så har man funnit en väg genom  sin gedigna kunskap och lyckats få hög känslighet på sina modeller.  Flaggskeppet Signature 909 har som exempel otroligt fina 93 dB. Jämför  man detta med en 87 dB högtalare så har man minskat effektbehovet från  förstärkaren med 75 %! Så har talar vi om högtalarna som även kan  hantera exempelvis tung elektronisk musik, men dess teknik gör att de  även kan mejsla ut minsta lilla detalj från en välproducerad  audiofil-skiva.

Dubbla diskanter, dubbelt så bra?
I  Signature 900 finner vi en diskantplatta där dubbla diskantmembran  huserar. Denna tekniken känner vi igen från den mer exotiska Signature  1100-serien. Här spinner Magnats ingenjörer viadre på konceptet med med  dubbla fmax Signature-domar. Nederst finner vi en 30 mm dome som med sin  breda upphängning får en större slaglängd jämfört med en konventionell  diskant. Detta bidrar till att diskanten får ett bredare omfång neråt i  frekvens, som inverkar på en snabbare och mer spänstig återgivningen.  Brytningen mellan mellanregistret och diskanten ligger på 2.4 kHz.
Betydligt  högre uppåt i frekvensområdet - vid 17.5 kHz - tar en 20 mm dome över  handlingen, och som ger en mer perfekt omni-direktionell ljudfördelning  som sträcker sig upp till hela 55 kHz. Rejäla neodymium-magneter ger låg  distorsion och rejält med dynamik till ljudet.

Effekten av att motverka vibrationer och resonanser
Magnat  har insett vikten av att ha rejäla och tunga kabinett. Det finns en del  tillverkare som lägger mängder av pengar på elementen, men när man  lyfter deras golvhögtalare så väger den ingenting. Vibrationer har en  stor negativ effekt på hur elementen arbetar och hur ljudet återges. Med  tjockare väggar och multipla stagningar får man ett kabinett som  effektivare dämpar vibrationerna som uppstår när elementen börjar röra  på sig. Speciellt basen kommer att bli mer taktfast och snabb. Till de  två golvmodellerna medföljer dessutom outtriggers tillverkade i metall,  som står på spikes.

Men en bra högtalare är ingenting utan ett  välgjort delningsfilter. Mycket av högtalarnas karaktär ligger här. Här  finner vi ett fas- och amplitudoptimerat APOC-filter med förstklassiga  komponenter.
En av många avgörande detaljer ser vi även på byglingen i  anslutningsterminalen. Det är billigare att sätta dit ett stålbleck,  men Magnat har valt att göra det hela på rätt sätt genom att sätta dit  en kabeljumper.

Vilken finish passar dig? 
Signature  900-serien tillverkas i två finishar. Som standard levereras de i svart  finish med flera lager pianolack, vilket ger ett "djup" i lackeringen  och är oerhört läckert att titta på.
Mot ett visst pristillägg kan  man få modellerna i äkta makassar-träslag, som sedan har fått  pianolackeringen över sig. Detta träslag bryter verkligen ut och drar  till sig uppmärksamheten. Får du se en Signature 900 i verkligheten i  makassar, så kan det vara svårt att inte slå till. De skapar ett  ha-begär.
Sätter du sedan dig ner och lyssnar på dem, så är du förmodligen helt såld!

Tillverkare:Magnat
Bas:Dubbla 8"
Diskant:0.75", 1.2"
Mellanregister:6.5"
Känslighet:93 dB
Effekt (RMS):280 Watt
Maxeffekt:500 Watt
Frekvensomfång:22 – 55.000 Hz
Impedans:4-8 ohm
Färg:Svart
Vikt:Styck: 37 Kg
Dimensioner (BxHxD):Inkl. fötter & terminal: 335 x 1225 x 420 mm, Kabinett:  260 x 1175 x 402 mm
Enhet:Par