Magnat Signature 707 golvhögtalare, svart par

  • 21 990 kr
Artikelnummer: 995S707B
Dela

Magnat Signature S707 är seriens flaggskepp, med teknik  hämtad från de mer exotiska modellerna. Man kan lugnt säga att detta är  ett kap för pengarna! Dubbla Hi-Res Audio-diskanter och  Klippel-optimerade keramiska aluminium-element ger en ljudkvalitet som  får konkurrenterna att blekna i jämförelse. En respektabel känslighet på  92 dB bidrar till att högtalarna kan flytta bra med luft och ge stort  prov på hur dynamik ska förmedlas!

  • Flaggskeppet i den extremt prisvärda Signature 700-serien
  • Hög känslighet på 92 dB
  • Dubbla fmax-diskanter med Hi-Res Audio-certifiering
  • Klippel-optimerade mellanregister/baselement med keramiska aluminiumkoner
  • Bi-wire/bi-amp terminal
  • Står på outtriggers för ökad stabilitet 

Magnat Signature 700-serien

Tyska  Magnat grundades år 1973 och ingår idag i den amerikanskägda koncernen  Audiovox. Fabriktet finns representerat i över 50 länder och har skapat  sig ett aktat namn för sina innovativa och generösa konstruktioner.

Man  spinner vidare på konceptet med Signature, som är högtalarserier som  finns i olika nivåer och som strategiskt i omgångar har ersatt de  tidigare Quantum-serierna. Strax efter som man lanserade Signature  900-serien som var steget under redo att entra marknaden.  

Grundläggande  så har 700-modellerna ärvt otroligt mycket av tekniken från den finare  serien. Även här finner vi diskantplattan med dubbla membran och  keramiskt behandlade aluminiumkoner för mellanregister och baselement.  De når givetvis inte riktigt samma höjd som konstruktionerna i  900-serien, men de är ej heller jättelångt bakom heller.

Signature  700 kommer med sin mer överkomliga prisklass att nå en bredare publik,  där Martin Gross - ledande utvecklingsingenjör - tillsammans med sitt  team har skapat en serie högtalare med en attraktiv prislapp, vars  teknik och ljudegenskaper hävdar sig extremt bra mot konkurrenterna på  marknaden. Faktum är att man vid en lyssning - utan att veta högtalarens  pris - hade gissat att det man hört tillhör en dyrare prisnivå!

Förmågan att skapa en "riktig" högtalare

Magnat  ingår i den amerikanskägda Audiovox-koncernen, där bl.a även Klipsch  och Heco ingår. Den gemensamma tråden är att de olika ingenjörs-teamen  vet hur en riktig högtalare ska byggas, i syfte att kunna flytta luft.  Det är lätt att se släktskapet mellan fabrikatet, men börjar vi prata om  genuina Hifi-egenskaper och kvaliteter, så känns det som att Magnat är  fabrikatet med spjutspets-tekniken. Byggkvaliteten i alla aspekter är  oklanderlig, vilket märks på högtalarens vikt. I Signature 700-seriens  har man lyckats kombinera två helt olika material (aluminiumelement och  tygdomar) att samspela på ett föredömligt sätt. Högtalarna spelar  oerhört rent och detaljerat, de mäter otroligt frekvenslinjärt och då  man lyckats skapa element med rätt egenskaper så blir känsligheten högre  än genomsnittet. Det ger förmågan att återge ett större dynamikomfång,  samtidigt som högtalarna blir mindre komplicerade för förstärkaren att  driva. Får man som exempel 3 dB bättre känslighet så har man minskat  effektbehovet med 50 %!

Tidslös design för det moderna hemmet

Signature  700-serien tillverkas i svart eller vit mattlackad finish. Sitter du i  soffan med högtalarna framför dig så är det frontbaffeln du ser. Denna  är pianolackad och det smarta med detta är att man kommer ner i  tillverkningskostnad, jämfört med att pianolacka hela kabinettet. Mer  utrymme för ljudmässig teknik, men utan att skala av något på den  tidslösa finishen.

Tillverkare:Magnat
Bas:Dubbla 6.5"
Diskant:0.75" dome, 1.2" dome
Mellanregister:6.5"
Känslighet:92 dB
Effekt (RMS):220 Watt
Maxeffekt:380 Watt
Frekvensomfång:22 - 54.000 Hz
Impedans:4-8 ohm
Färg:Svart
Övrigt:Bi-wire/bi-amp terminal, Outtriggers medföljer
Vikt:Styck: 23.4 Kg
Dimensioner (BxHxD):Kabinett inkl fötter & terminal: 290 x 1070 x 345  mm, Kabinett: 210 x 1055 x 345 mm
Enhet:Par