Magnat Signature 505 golvhögtalare, svarta

  • 9 990 kr
Artikelnummer: 995S505B
Dela

Magnat Signature 505 är seriens mindre golvhögtalare,  som bjuder på ett ljud som passar all typ av musik och som lika gärna är  en del av en hemmabio-rigg. Detta är en 3.5-vägs konstruktion, där det  ena 170 mm elementet bryter av mot diskanten, men de båda hjälper  varandra neråt i basregistret. Klippel-optimerade och tekniskt  avancerade element ger ett stort ljud som andas i alla register.  Känsligheten ligger på 92 dB, vilket gör dem mindre svåra att driva för  förstärkaren. Det här är ett par förhållandevis diskreta pjäser med ett  otroligt stort och levande ljud.

  • Signature 500-seriens mindre golvhögtalare
  • Klippel-optimerade 170 mm mellanregister/baselement
  • Hi-Res Audio-certifiering med ett omfång upp till 53 kHz
  • Bi-wire/bi-amp terminal

Signature 500-serien

Tyska  Magnat grundades år 1973 och ingår idag i den amerikanskägda koncernen  Audiovox. Fabriktet finns representerat i över 50 länder och har skapat  sig ett aktat namn för sina innovativa och generösa konstruktioner.
Signature  500-serien lägger sig - tillsammans med Signature 900 - under den  rosade och omtyckta Signature 1100 som verkligen gett sina lyssnare smak  på hur finsmakande High End kan låta. Serien är den naturliga  ersättaren till Shadow-serien, men med en del teknik hämtad från sina  storebröder har man vidareutvecklat tekniken, och Signature 500 vänder  sig till audiofilen som i lika hög grad uppskattar att avnjuta musik  eller film i sweet-spoten, men som har en lite stramare budget. En  instegsbiljett till den audiofila världen kan man kalla det.
Martin  Gross - ledande utvecklingsingenjör - har tillsammans med sitt team  skapat en serie högtalare med en attraktiv prislapp, vars teknik och  ljudegenskaper hävdar sig extremt bra mot konkurrenterna på marknaden.  Faktum är att man vid en lyssning - utan att veta högtalarens pris -  hade gissat att det man hört tillhör en dyrare prisnivå!

Dubbla diskanter, dubbelt så bra?
I  Signature 500 finner vi en diskantplatta där dubbla diskantmembran  huserar. Denna tekniken känner vi igen från den mer exotiska Signature  1100-serien. Här spinner Magnats ingenjörer viadre på konceptet med med  dubbla fmax Signature-domar. Nederst finner vi en 30 mm dome som med sin  breda upphängning får en större slaglängd jämfört med en konventionell  diskant. Detta bidrar till att diskanten får ett bredare omfång neråt i  frekvens, som inverkar på en snabbare och mer spänstig återgivningen.  Brytningen mellan mellanregistret och diskanten ligger på 2.8 kHz.
Betydligt  högre uppåt i frekvensområdet - vid 17.5 kHz - tar en 20 mm dome över  handlingen, och som ger en mer perfekt omni-direktionell ljudfördelning  som sträcker sig upp till hela 53 kHz. Så högt upp hör inte det  mänksliga örat, men faktum är att detta inverkar positivt på det vi hör,  då det finns övertoner i musiken.
Rejäla neodymium-magneter ger låg distorsion och rejält med dynamik till ljudet.

En bra pappkon kan låta magiskt bra
I  mellanregister- och basområdet förlitar man sig på behandlade  pappkoner, som samlirar övertygande fint tillsammans med diskanterna.  Med ventilerade talspolar får man en effektiv kylning och därmed ökad  livslängd när volymen kliver uppåt. Klippel-optimerade elementlösningar  har man tagit prestandan till en ny nivå i prisklassen. Korgarna är  tillverkade i metall för att minimera färgningen på återgivningen.

Övriga detaljer
På baksidan finnes deras Airflex-port med rundade mynningar, som hanterar större luftflöden utan att skapa blåsljud.
Delningsfiltret  är amplitud- och fasoptimerat (kallat APOC) med en branthet på 24  dB/oktav och uppbyggda med - för prisklassen - förstklassiga  komponenter.
Samtliga modeller, förutom centerhögtalaren (och  subwoofern såklart) har bi-wire/bi-amp terminaler med rejäla  skruvanslutningar, som hanterar både grövre, naket högtalarkablage eller  banan/spadpluggar.

Tidslös design
Kabinettet  är uppbyggt med E1-MDF paneler och tillverkas i svart ask eller  moccafinish på sidorna, där man direkt lägger ögonen på den läckert  pianolackade frontpanelen på den svarta modellen, alternativt den grått  satinlackade fronten på moccaupplagan. Magnats ingenjörer har verkligen  förstått att en högtalare skall inte bara låta tilltalande - den ska  även smälta in i ett modernt hem med en elegant och tidslös design. 

Tillverkare:Magnat
Bas:170 mm
Diskant:20 mm, 30 mm
Mellanregister:170 mm
Känslighet:92 dB
Effekt (RMS):170 Watt
Maxeffekt:300 Watt
Frekvensomfång:-6 dB: 24 - 53.000 Hz
Impedans:4-8 ohm
Färg:Svart
Övrigt:Bi-wire/bi-amp terminal